Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Lehký broskvový dort :
750 g broskví (kompot)
| 300 g vanilkové zmrzliny,
| 2 lžíce mandlových lupínků
| 1/4 l šlehačky
| 30 g cukru
| 6 listů želatiny
| 1 nízký piškotový korpus
Postup přípravy receptu Lehký broskvový dort :
Broskvový dort vlijte do cedníku a šťávu svařte na 1/8 l. Želatinu namočte do studené vody, vymačkejte a rozpusťte ve šťávě.
Korpus upečte nebo kupte hotový. Vložte jej do formy a rozložte na něj broskve. 12 neporušených osminek oddělte.
Vanilkovou zmrzlinu nechte v lednici trochu změknout a pak ve studené míse umíchejte. Postupně přidávejte vychlazenou želatinu. Krém navršte na broskve, povrch uhlaďte a dort vychlaďte.
Mandle upražte. Šlehačku ušlehejte do tuha a ozdobnou trubičkou nastříkejte na povrch dortu 12 růžiček. Střed dortu posypejte mandlemi, okraje přizdobte broskvemi.
Fotky receptu Lehký broskvový dort :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!