120 g cukrářských piškotů
| 75 g másla
| 1 balíček želatiny
| 2 dl vody
| 200 g Lučiny
| 125 g cukru krupice
| 1 vanilkový cukr
| 500 g ušlehané šlehačky
| 2 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy receptu Lučinový dort:
KORPUS: Buď upečeme klasický piškot nebo: piškoty dáme do sáčku, rozdrtíme válečkem, dáme do mísy. Přidáme rozpuštěné máslo a smícháme. Rovnoměrně rozdělíme na dnoy formy (28cm)
NÁPLŇ: 1 balíček želatiny rozředíme s 2 dl vody, 10 min. necháme nabobtnat a za stálého míchání zahříváme dokud se nerozpustí. Smícháme sýr, cukry a citrón. šťávu. Vmícháme do vychladlé želatiny a šleháme dokud směs nezhoustne. Pak vmícháme ušlehanou šlehačku a hmotu rovnoměrně rozetřeme na korpus a uhladíme. Necháme v ledničce ztuhnout.
TIP: Korpus pokapu rumem, pokladu meruňkami a místo ve vodě rozmíchám želatinu ve šťávě z meruněk. Dort je tak pikantnější a moc dobrý.
Fotky receptu Lučinový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!