Postup přípravy receptu Nejlepší ořechový závin:
Lístkové těsto rozmrazujeme 30 až 60 minut při pokojové teplotě. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme mleté ořechy, piškotové drobečky, skořici, citronovou kůru, rum, v horké vodě vyprané odkapané rozinky a vše dobře promícháme. Přidáme mléko - tolik, aby vznikla hustá hmota. Půlku plátu lístkového těsta dáme bokem, ostatní na sebe narovnáme a vyválíme plát 35 x 40 cm. Doprostřed navršíme náplň, kraje těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a těsto bez náplně přehneme na těsto s náplní. Lístkové těsto, které jsme si dali stranou, nakrájíme na proužky, potřeme žloutkem a lehce přitlačíme na závin. Závin přendáme na plech opláchnutý studenou vodou a necháme 15 minut odpočívat. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů a závin pečeme 45 minut na prostřední příčce trouby.
Fotky receptu Nejlepší ořechový závin:
Fotky vložil: molekova,Natural,MichelePrg,Marci7,mirta