Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.11. 2024
Dnes má svátek René
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Obližprst

fotka Obližprst
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Obližprst:

10 ks vajec  | 5 lžic vody  | 50 dkg moučkového cukru  | 16 dkg polohrubé mouky  | 1 ks prášek do pečiva  | 1/2 litr mléka  | 3 lžíce Maizeny  | 1/2 citrónu citrónová šťáva  | 5 dkg čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu Obližprst:

Ušleháme 5 žloutků s 5 lžícemi horké vody a 20 dkg cukru. Přidáme 16 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva a sníh z 5 bílků. Dobře promícháme a dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme asi 15 - 20 minut. Poté svaříme 1/2 l mléka, 3 lžíce Maizeny a 5 žloutků a utřeme 25 dkg másla s 15 dkg moučkového cukru s citrónovou šťávou.Vše smícháme dohromady a dáme na upečený základ. Nakonec ušleháme ve vroucí lázni sníh z 5 bílků a 15 dkg cukru. Tuhle poslední vrstvu opět namažeme na již zchladlou druhou vrstvu a posypeme hrubě strouhanou čokoládou.Před krájením necháme zatuhnout v lednici. Báječná dobrůtka po které oblíznete všech deset prstů. Přeji ůspěšné pečení a dobrou chuť.


Fotky receptu Obližprst:

Obližprst
Obližprst
Obližprst
Obližprst
Obližprst
Fotky vložil: klapka,uschi3 
Hodnocení receptu Obližprst
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !