Postup přípravy receptu Piškotová buchta s meruňkami a zavařeninou:
Do jedné misky oddělíme bílky a do druhé dáme žloutky. K žloutkům postupně přimícháváme vřelou vodu a stále pilně šleháme, nejlépe mechanickou metlou. Pak přidáváme po částech více než polovinu z připravené dávky cukru a šleháme dohusta.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech do něho zašleháme zbytek cukru. Spojíme s ušlehanými žloutky a lehce vmícháme mouku. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto do ní nalijeme a poházíme na malé kousky nakrájenými meruňkami, které se do těsta ponoří a dělají dobrou chut korpusu této buchty.
Ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 25 minut. Necháme vychladnout a zdobíme podle svých zvyklostí a chutí. Před podáváním můžeme ještě zdobit šlehačkou, případně čerstvým ovocem apod.