Postup přípravy receptu Profiterolky:
Nalijte do hrnce 150 ml studené vody, dejte do ní máslo a nakrájené na kousky a zahřejte na středním plameni. Jakmile se máslo rozpustí a směs se začne vařit, stáhněte z ohně a najednou vsypte mouku smíchanou s cukrem; nepřstávejte přitom míchat. Práci vám usnadní šlehač, ale jde to i vařečkou.
Míchejte asi minutu, až vznikne bochánek a na dně hrnce nebude bílý povlak. Až těato trochu zchladne, po částech vmíchejte vejce; každou várku vždy doře zašlehejte, než přidáte další. Výsledkem bude hladké a lesklé těsto.
Pečicí papír pomažte máslem a na chvíli ho dejte pod tekoucí studenou vodu. To pomůže při pečení vytvořit páru.
Lžičkou vykrajujte z těsta bochánky a klaďte je 2,5 cm od sebe na pečicí papír. Při 200 stupních pečte 15 -20 minut, až jsou kuličky zlatavé. Každou lehce propíchněte, aby mohla odejít pára, a nechte na mřížce vychladnout. Těsně před podáváním rozkrojte, naplňte šlehačkou, polijte čokoládovou polevou a pocukrujte.