Postup přípravy receptu Reveňové koláče :
Do mísy prosijeme mouku a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme je lžičkou pískového cukru, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky rozkvedláme ve zbylém mléce. Ke kvásku přidáme špetku soli, zbylý pískový cukr, mléko se žloutky a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto poprášíme lžící mouky, zakryjeme a necháme na teplém místě vykynout.
Reveň oloupeme, nakrájíme na kolečka, spaříme, scedíme, necháme okapat a promícháme se 150 g cukru.
Promneme přísady na drobenku. Z vykynutého těsta uděláme bochánky, které dáme na vymazaný plech. Dnem sklenice v nich vyhloubíme důlky, které naplníme revení a posypeme drobenkou. Okraje koláčků potřeme rozšlehanými bílky a pomalu pečeme dozlatova.