Postup přípravy receptu Řezy s pařížskou šlehačkou:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Do mísy dáme mouku, cukr, kakao, mléko, olej, žloutky a ušleháme do hladké hmoty. Potom rychle a krátce zašleháme prášek do pečiva.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme s kakaovou hmotou.
Troubu předehřejeme na 180°C. Hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Rozprostřeme v něm těsto a 12 minut pečeme. Upečený korpus necháme vychladnout. Pařížské šlehačky vyšleháme dotuha.
Na vychladlý piškot natřeme šlehačky. Ořechy a bílé kaštany nastrouháme a řezy jimi hustě posypeme.
Řezy s pařížskou šlehačkou nakrájíme na kostky a podáváme.