5 vajec
| 100 g cukru krupice
| 2 lžíce kakaa
| na náplň:
| 100 g čokolády
| 3 lžíce mléka
| 4 lžíce rozpuštěné instantní kávy
| 200 g másla
| 100 g cukru moučka
Postup přípravy receptu Roláda s kávovým krémem:
Bílky oddělíme od žloutků a šleháme s polovinou dávky cukru. Žloutky ušleháme zvlášť se zbylým cukrem. Vše dohromady smícháme a přidáme kakao. Hmotu rozetřeme na plech s papírem, který jsme předem lehce potřeli olejem a upečeme ve vyhřáté troubě. Mezitím si připravíme náplň tak, že čokoládu rozpustíme v teplém mléce, přidáme kávu a necháme vychladnout. Máslo s cukrem ušleháme a postupně přidáme čokoládovou hmotu. Plát potřeme připravenou náplní a stočíme do rolády. Zbylým krémem roládu potřeme, posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme vychladnout. Nakonec nakrájíme a podáváme s kávou nebo mlékem.