Vložil: | saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Rychlá a lehká piškotová roláda:
máslo na vymazání
| těsto
| 4 lžíce horké vody
| 4 vejce
| 100 g cukru krupice
| 40 g solamylu
| špetka soli
| 1 lžička prdop
| 60 g polohr. mouky
| zdobení marmedáda, krém, šlehačka, čokoládové hoblinky, ovoce
Postup přípravy receptu Rychlá a lehká piškotová roláda:
Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem.
Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a opatrně vmícháme. Piškotové těsto vlijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Těsto na piškotovou roládu pečeme ve středu předehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Obvykle za 4 - 5 minut. Peče-li se příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování.
Na stůl položíme utěrku, která je navlhčená nebo posypaná cukrem a vyklopíme na ni upečený piškot. Ihned jej potřeme želé nebo marmeládou a srolujeme.
Piškot, který chceme naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, necháme vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nerozlomil. Roládu po naplnění pocukrujeme, ozdobíme šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, čokoládovými šupinkami.
Fotky receptu Rychlá a lehká piškotová roláda:
Fotky vložil: LucianKa,Natural,uschi3,Marci7,hlouskova,VendaD