Postup přípravy receptu Slovenské pařené buchty:
Do polohrubé mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zasypeme práškovým cukrem, zalijeme troškou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak mouku kolem kvásku trošku osolíme, přidáme žloutky, zalijeme vlahým mlékem a rozehřátým vlahým máslem a zpracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Pak těsto přendáme na pomoučený vál, vyválíme a rádýlkem pokrájíme na čtverce. Do středu klademe ovoce, povidla nebo marmeládu, přeložíme, upěchujeme, a necháme znovu vykynout. Kastrol naplníme z poloviny vodou, převážeme napevno plátnem a přikryjeme stejně velkou mísou. Přivedeme k bodu varu, buchty poklademe na plátno a přikryté mísou paříme asi 8 minut. Hotové buchty sypeme práškovým cukrem, polijeme máslem a podáváme.