300 g polohrubé mouky
| 200 g cukru krupice
| 5 vajec
| 250 ml oleje
| 250 ml vaječného koňaku
| 1 vanilkový cukr
| 1 prášek do pečiva
| 500 g vypeckovaných třešní
| 2 lžíce hrubé mouky
Postup přípravy receptu Šťavnatá bublanina:
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do bohaté pěny. Snížíme rychlost šlehání a tenkým pramínkem přiléváme nejprve olej a potom vaječný likér (stále šleháme). Nejlepší a nejrychlejší je si vše předem připravit.
Do směsi prosijeme mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme, nyní již ruční metlou.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech. Vypeckované třešně, které jsme zasypali polohrubou moukou a promíchali, rovnoměrně poklademe na povrch těsta.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 175°C 30 minut.
Fotky receptu Šťavnatá bublanina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!