4 vejce
| 250 g cukru
| 10 lžic vody
| 1 prášek do pečiva
| 250 ml oleje
| 400 g polohrubé mouky
| 180 g mletých ořechů
| rybízový džem
| Na náplň:
| 2 trvanlivé šlehačky z krabičky
| 2 pomazánková másla
| 6 lžic moučkového cukru
| čokoládová poleva
| 150 ml rozpustné kávy s rumem
Postup přípravy receptu Bašta řezy:
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a vše vyšleháme do hladké hmoty, kterou rozdělíme stejnou měrou na dva plechy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 15-20 minut. Placky necháme vychladnout a připravíme náplň: ušleháme pomazánková másla se šlehačkami a cukrem do husté hmoty, pozor, nesmí se přešlehat! Jednu placku potřeme vrstvou džemu, na džem natřeme ušlehanou náplň a překryjeme druhou plackou, kterou pokapeme uvařenou kávou s rumem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v ledničce do druhého dne uležet.
Fotky receptu Bašta řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!