Použité suroviny receptu Čokoládovo-melounové pečené suflé:
10 g čokolády
| 2 vejce
| 2 dcl smetany
| 10 g cukru
| 10 g vanilkového pudinku
| 1 g vanilkové esence
| 20 g ananasvého sorbetu
| 1 g máty
| 1 g želatiny
| 20 g medového melounu
| pár kapek balsamického octa
Postup přípravy receptu Čokoládovo-melounové pečené suflé:
Z rozehřáté čokolády a vyšlehaného mascarpone vyrobíme lehký mousse, který necháme ztuhnout v lednici asi 1 hodinu. Na čokoládové sufflée potřebujeme kvalitní čokoládu bez tuku, kterou přidáme do vyšlehaných vajec s krystalickým cukrem. Před podáváním pečeme tak, aby sufflée zůstalo uprostřed tekuté a horké. Z rozmixovaného medového melounu a pudinku uděláme purée. Při podávání dozdobíme čerstvým ovocem a zmrzlinou. Místo omáčky použijeme staré aceto balsamico. Jelikož je velmi silné, tak jen pár kapek, aby nepřehlušilo chuť celého dezertu.
Fotky receptu Čokoládovo-melounové pečené suflé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!