260 g piškotů
| 400 g pomazánkového másla
| 400 ml smetany ke šlehání
| 2 ks banány
| 2 lžíce moučkového cukru
| 2 lžíce rumu
| 1 kávová lžička rozpustné kávy
Postup přípravy receptu Tiramisu dort:
Nejdříve si uvaříme rozpustnou kávu – lžičku zalijeme asi 100 ml horké vody. Jakmile trochu vychladne, přidáme do ní dvě lžíce rumu (nebo více – podle vlastní úvahy). Pomazánkové máslo vyklopíme z kelímků do větší misky a nejdříve ho zkusíme trochu rozmíchat elektrickým šlehačem nastaveným na menší rychlost. Poté po částech přiléváme smetanu a stále šleháme. Vznikne hustá hladká hmota.
Dno dortové formy poklademe jednou vrstvou piškotů a pokapeme je směsí kávy a rumu. Na tuto vrstvu poklademe tenká kolečka (oloupaného) banánu a poté rozetřeme část připraveného krému. Tuto trojici vrstev stále opakujeme, až vyčerpáme všechny suroviny. Poslední vrstvu piškotů lehce přitiskneme a krém na povrchu uhladíme. Dort uložíme do chladničky a necháme až jeden den odležet, aby se spojila vůně banánů, kávy a rumu. Před podáváním odstraníme okraj dortové formy, spodní část formy raději ponecháme.