300 g lučina nebo pomazánkové máslo
| 120 ml smetana ke šlehání
| 1 ks ztužovač šlehačky
| 3 ks vejce
| 1 ks vanilkový cukr
| 150 g krupicový cukr
| 2 ks piškoty - sáčky
| 200 ml silná turecká káva
| 200 ml mandlový likér Amareto
| kakaový prášek na posypání
Postup přípravy receptu Tiramisu s lučinou:
Lučinu utřeme se žloutky, vanilkovým a krupicovým cukrem do pěny, lehce vmícháme šlehačku ušlehanou se ztužovačem a tuhý sníh z bílků.
Dno obdélníkové formy nebo pekáčku pokryjeme vrstvou piškotů a zakapeme je vychladlou kávou. Pak je pokropíme likérem a překryjeme vrstvou připraveného krému. Vše opakujeme do spotřebování piškotů a krému tak, aby poslední vrstva byla krémová.
Hustě posypeme kakaem a necháme několik hodin ztuhnout v chladničce. Tiramisu s lučinou pak rozkrájíme na kousky a hned podáváme vychlazené.