Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 34 |
|
|
Použité suroviny receptu Tradiční české makové buchty:
na kvásek:
| 200 ml mléka
| 2 lžíce cukru
| 3/4 kostky kvasnic
| na těsto:
| 1 kg hladké mouky
| 2 hrsti moučkového cukru
| 150 g tuku
| na náplň:
| 200 g mletého máku
| dle potřeby: mléko, cukr, skořici, rum a badyán
Postup přípravy receptu Tradiční české makové buchty:
Cukr rozpusťte v mléce a lehce zahřejte, rozdrobte droždí a nechte kynout, dokud nevznikne z droždí "pěnová čepice", vysoká 1 až 2 cm. Smíchejte suroviny na těsto a kvásek (tuk můžete rozehřát, lépe se sním pak pracuje). Vypracujte hladké těsto, nejlépe pomocí ručního šlehače s hnětacími metlami a nechte kynout, dokud těsto dvojnásobně nezvětší objem. Mák povařte v mléce a přidejte cukr, vařte asi 25 minut, dokud nezměkne, nechte vychladnout a dochuťte mletou skořicí, rumem a drceným badyánem. Po vykynutí rozdělte těsto na 15 přibližně stejně velkých kousků, z každého kousku na dlani vytvořte placičku a do ní umístěte makovou náplň. Kraje spojte a stlačte k sobě a touto stranou položte na vymaštěný pekáč, ze stran buchty ještě pomastěte, aby se po upečení neslepily. Buchty pečte v troubě vyhřáté na 160 °C.
Fotky receptu Tradiční české makové buchty:
Fotky vložil: ,Natural,uschi3,mihol,Vlaďuša