Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 25.02. 2025
Dnes má svátek Liliana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Valašské frgále z domácí pekárny

fotka Valašské frgále z domácí pekárny
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Valašské frgále z domácí pekárny:

125 ml mléka  | 125 ml smetany 12%  | 1 vejce  | 1 žloutek  | 2 velké odměrky oleje  | 1 pol. lž. rozpuštěného vlažného sádla  | 1 pol. lžíce rozpuštěného vlažného másla  | 30 dkg polohrubé mouky  | 20 dkg hl. mouky  | 10 dkg cukru  | 1 vanilkový cukr  | 1/2 malé odměrky soli  |  citronová kůra z půlky citronu  | 2 malé odměrky sušených kvasnic

Postup přípravy receptu Valašské frgále z domácí pekárny:

Suroviny dáme do formy v pořadí, jak je psané. Sádlo a máslo si nejprve rozpustím (společně) a nechám trochu zchladnout. Do formy dávám vlažné. Pak přisypeme mouku a ostatní suroviny. Nastavíme program č.6 - těsto. Asi 15 minut se budou suroviny jako vždy nahřívat a pak začne hnětení. Chvilku necháme suroviny, aby se dobře promíchaly a pak ještě k těstu přisypeme postupně pětkrát VO polohrubé mouky - vždycky počkáme až se ta mouka zapracuje do těsta a přihodíme další...já dala pět a těsto bylo na jedničku. Po vykynutí těsto rozdělíme na 3 díly, dáme na pečící papír a na utěrce (aby nám to neujíždělo) vyválíme pokud možno kolečko o průměru asi 25-30cm. Přendáme na plech a ozdobíme - já použila makovou náplň, tvarohovou náplň, jablečná, švestková a hrušková povidla. Náplně se dobře roztírají kreditní kartou. Taky si můžeme z kousku těsta vyválet delší válečky a těmi si rozdělit plochu koláče třeba na osminky nebo na čtvrtinky a do vyznačených míst pak dát náplně (pokud to uděláte, nezapomeňte pak potřít rozšlehaným vajíčkem i tyto místa!!!). Po ozdobení potřeme kraje koláče rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 220°C asi na 15 minutek. Někdy se při pečení dělají z těsta na koláči boule, tak to hlídáme a jakmile vidíme, že se nějaká dělá, okamžitě ji propíchneme špejlí. Pak už jen koukáme, jak nám koláče zmizí pod rukama.


Fotky receptu Valašské frgále z domácí pekárny:

Valašské frgále z domácí pekárny
Valašské frgále z domácí pekárny
Valašské frgále z domácí pekárny
Valašské frgále z domácí pekárny
Valašské frgále z domácí pekárny
Valašské frgále z domácí pekárny
Valašské frgále z domácí pekárny
Valašské frgále z domácí pekárny
Fotky vložil: damami,Mangovka,Ježíšek 
Hodnocení receptu Valašské frgále z domácí pekárny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !