200 g nugátu (hotové bonbony)
| 200 g marcipánu
| 2 lžíce třešnovice nebo griotky
| 10 g jemně sekaných pistácií
| 125 g prosátého moučkového cukru + na posypání pracovní plochy
| 100 g čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Mozartky:
Nugát nakrájejte na kostičky, vytvarujte do kuliček a nechte chvilku vychladit. Marcipán utřete dohladka, přidejte třešnovici, pistácie i cukr a zpracujte do těsta.
Vytvarujte na 2 cm silný váleček a nakrájejte podle toho, kolik máte nugátových kuliček. Kousky marcipánového těsta zploštěte na vále posypaném cukrem a zabalte do nich nugát. Vytvarujte kuličky a máčejte je v rozehřáté polevě.
Klaďte na mřížku nebo papír ke ztuhnutí, otáčejte, aby se neotlačily (nebo je napíchejte na špejle a ty zapíchejte do kusu chleba; pak nemusíte otáčet).
Fotky receptu Mozartky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!