1,5 l vody
| 20 dkg mozečku
| 10 dkg zeleniny
| 5 dkg másla
| 5 dkg hladké mouky
| 2 dkg tuku na osmažení zeleniny
| 2 dkg tuku pod mozeček
| 1/2 cibule
| 1/8 l mléka
| 1 žloutek
| sůl
| zelená prtrželka
Postup přípravy receptu Mozečková polévka:
Mozeček spaříme a zbavíme blan. Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli a podusíme na ní mozeček. Očištěnou kořenovou zeleninu uvaříme do měkka, vývar zahustíme světlou jíškou a dobře, nejméně 30 minut povaříme. Polévku procedíme, přidáme mozeček a krátce znovu povaříme. Před podáváním zamícháme do polévky žloutek,rozkvedlaný v mléce. Prohřejeme a přidáme sekanou zelenou petrželku.
Fotky receptu Mozečková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!