Postup přípravy receptu Mramorový věnec:
Čokoládu nasekáme nahrubo a roztavíme ji ve vodní lázni. Sušenky rozdrobíme. Do šlehací misky dáme tuk, sůl, 175g cukru a vanilkový cukr a elektrickými metlami rozšleháme do pěny. Přidáme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a postupně přidáváme do směsi. Dále do ní vmícháme 125ml mléka, 65g mandlí a několik kapek mandlového aroma. Těsto rozdělíme na 3 díly. Do jednoho vmícháme kakao, zbylý cukr, 3 lžíce čokolády a zbylé mléko. Druhou část promícháme s mandlovým pečivem a likérem. Formu na věnec vymažeme tukem a vysypeme moukou. Dáme do ní nejprve tmavé těsto, na ně rozdělíme světlé a navrch mandlové, které protáhneme vidličkou. V předehřáté troubě (el. sporák 175°C/ plyn stupeň 2) pečeme asi 50 minut. Zbylé mandle opražíme nasucho dozlatova. Věnec vyjmeme a necháme vychladnout. Ve vodní lázni znovu zahřejeme čokoládu a koláč jí přelijeme, posypeme jej cukrem a mandlemi a necháme zaschnout.