|   
 
    | Vložil: | Curdibilka |  | Porcí: | 5 |  | Doba přípravy: | 60 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 8 |  |  | 
Použité suroviny receptu Mřížkovaný koláč s ovocem:
 náplň:
 | 100 g cukru moučka
 | 150 ml smetany ke šlehání
 | 1 kostka tvarohu
 | 1 vanil. cukr
 |  náplň 1:
 | 200 g drobného ovoce (rybíz, borůvky, třešně, maliny aj.)
 |  těsto:
 | 100 g másla
 | 1 žloutek
 | 200 g hl. mouky
 | 120 ml smetany ke šlehání
 | 200 g cukru moučka
 |  sůl
 |  bílek na potření
Postup přípravy receptu Mřížkovaný koláč s ovocem:
Mouku smícháme s cukrem a na vále zpracujeme s máslem, smetanou, žloutkem a špetkou soli. Vypracujeme vláčné těsto, které vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme do chladničky na 30 minut odležet.
Ze 2/3 těsta na pomoučněném vále vyválíme plát (max. 30x20cm) a přeneseme ho na plech vymazaný olejem. Kraje těsta trošku povytáhneme, aby plát získal vyšší okraje.
Ze zbylého těsta vyválíme válečky a na plátu vytvoříme mřížku. Těsto potřeme bílkem.
Těsto na mřížkovaný koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 180 °C. Necháme zcela vychladnout.
Tvaroh utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Do náplně vmícháme ušlehanou smetanu a rozdělíme ji do políček mezi mřížkami. Na tvarohovou náplň rozdělíme omyté ovoce (jahody, maliny, rybíz, angrešt).
Mřížkovaný koláč s ovocem vložíme do chladničky odležet. Nejlépe chutná až na druhý den. Před podáváním pocukrujeme.
Fotky receptu Mřížkovaný koláč s ovocem: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!