1 svazek mrkve
| 1 cibule
| 1 svazek pórkových cibulek
| 2 lžíce másla
| 2 lžičky cukru
| z 1 limety šťáva a strouhaná kůra
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 svazek petrželky
| 8 vepřových medailonků
| 1 lžíce oleje
| několik šalvějových listů
Postup přípravy receptu Mrkev v limetovém másle:
1. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a najemno posekáme. Pórkové cibule omyjeme, očistíme a rozkrájíme na kolečka.
2. Máslo rozehřejeme a zesklovatíme na něm cibuli. Posypeme cukrem, zkaramelizujeme a zalijeme limetovou štávou. Přidáme mrkev a kůru z limety a dusíme pod poklicí 6-8 min. Přidáme pórkové cibulky, osolíme a opepříme.
3. Petrželku opereme a lístky vmícháme do zeleniny.
4. Maso omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a opékáme v rozehřátém oleji po každé straně 3 min. Pak přidáme omyté listy šalvěje a krátce osmahneme. Medailonky a zeleninu rozdělíme na talíře.
Fotky receptu Mrkev v limetovém másle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!