Vložil: | Zlatos |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mrkvanec:
500 g hladké nebo polohrubé mouky
| 1/8 l mléka nebo smetany
| 40 g cukru
| 250 g mléka
| 3 ks vejce
| špetka soli
| 30 g droždí vzešlého v
| 1/2 dl mléka
| tuk
| bílek
| 400-450 g mrkve
| 80 g cukru
| 1 šálek rozinek
| špetka tlučeného hřebíčku
| špetka mleté skořice
| špetka strouhané citronové kůry
Postup přípravy receptu Mrkvanec:
Z přísad dobře vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. Potom rozválíme na plát 1 cm vysoký a vykrajujeme čtverečky o straně asi 8 cm. Plníme je vychladlou hustou nádivkou a rohy naplněných čtverečků k sobě přitiskneme. Potřeme bílkem a pečeme dozlatova. Nádivku připravíme podušením nastrouhané a ochucené mrkve doměkka. Nádivkou mícháme a dusíme do husta, aby se odpařila přebytečná tekutina.
Fotky receptu Mrkvanec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!