Použité suroviny receptu Mrkvová polévka s kedlubnou:
150 g mrkve
| 100 g kedlubny
| 1 cibule
| rostlinný olej
| 20 g hladké mouky
| masový vývar
| sůl
| 0,1 l smetany k vaření
| 1 žloutek
Postup přípravy receptu Mrkvová polévka s kedlubnou:
Nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a kedlubnu, osmahneme, poprášíme moukou, znovu osmahneme a zalijeme masovým vývarem, dle potřeby osolíme. Uvaříme doměkka. Nakonec zjemníme smetanou s rozmíchaým žloutkem. Do polévky můžeme přidat brambory nebo kroupy nebo rýži.
Fotky receptu Mrkvová polévka s kedlubnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!