Použité suroviny receptu Mrkvová polévka s kerblíkem:
50 g másla
| 250 g nakrájené mrkve
| 50 g hladké mouky
| 1 l slepičího vývaru
| 4 lžíce nasekaného kerblíku
| sůl
| pepř
| NA OZDOBU: smetana nebo bílý jogurt, stonky kerblíku
Postup přípravy receptu Mrkvová polévka s kerblíkem:
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mrkev a na mírném ohni restujeme asi 5 min. Přidáme mouku, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme asi 30 min.
Polévku necháme vychladnout a rozmixujeme. Přidáme kerblík a opět přivedeme do varu. Podáváme s kopečkem smetany nebo jogurtu a stonky kerblíku.
Fotky receptu Mrkvová polévka s kerblíkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!