Použité suroviny receptu Mrkvová polévka s masem :
250 g krůtího masa
| sůl
| pepř
| 2 lžíce oleje
| 800 ml zeleninového vývaru ( z kostky)
| 500 g mrkve
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 2 jablka
| worcesterská omáčka
| 2 lžíce posekané petrželky
Postup přípravy receptu Mrkvová polévka s masem :
Krůtí prsa omyjeme, osušíme, vetřeme do nich sůl, pepř a prudce opečeme na jedné lžíci oleje. Zmírníme oheň a maso ještě asi 10 minut zvolna opékáme. Potom je nakrájíme na nudličky a udržujeme teplé. Vypečenou šťávu zředíme trochou vývaru a odložíme stranou. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nahrubo posekáme. Jablka oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Cibuli a česnek zesklovatíme na lžíci oleje. Přidáme mrkev a jablka, zalijeme vývarem a vše společně vaříme asi 10 minut. Pak ve vhodné nádobě ponorným mixérem vše rozmixujeme a smícháme se zbylým vývarem a vypečenou šťávou. Polévku osolíme, opepříme a dochutíme worcesterskou omáčkou. Na jednotlivé talíře servírujeme nudličky opečeného krůtího masa a přeléváme mrkvovou polévkou. Zdobíme petrželkou.
Fotky receptu Mrkvová polévka s masem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!