Použité suroviny receptu Mrkvová polévka s tymiánem :
800 g mrkve pokrájené na kolečka
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 středně silný na kolečka nakrájený pórek
| čerstvě vylisovaná šťáva z 1 pomeranče
| 1 l drůbežího vývaru
| 1 kelímek hustého bílého jogurtu
| 1 lžička sušeného tymiánu
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Mrkvová polévka s tymiánem :
Na oleji podusíme pórek a mrkev - asi 10 minut. Přilijeme pomerančovou šťávu a vývar, přidáme 1/2 lžičky tymiánu a povaříme dalších 15 minut.
Jogurt smícháme se zbytkem tymiánu.
Polévku rozmixujeme, znovu prohřejeme, osolíme a opepříme. Jednotlivé porce podáváme ozdobené kopečkem jogurtu s tymiánem.
Fotky receptu Mrkvová polévka s tymiánem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!