Použité suroviny receptu Mrkvová polévka se žampióny:
300 g mrkve
| 200 g brambor
| 1 cibule
| 40 g pórku
| svazek petržele
| 500 ml vody
| 30 g žampiónů
| 1 lžička citrónové šťávy
| 250 ml mléka
| 100 g smetany
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Mrkvová polévka se žampióny:
Mrkev i brambory oškrábeme, nakrájíme na kousky a dáme do hrnce. Cibuli oloupeme a také nakrájíme společně s bílou částí pórku a přidáme do hrnce k zelenině. Zelenou část pórku odložíme k ozdobení. Vlijeme vodu, přidáme svazek petrželky a přivedeme k varu. Vaříme zakryté na střední teplotě asi 15 minut. Očištěné žampióny nakrájíme na proužky a promícháme s čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou, aby nám nezhnědly. Mrkvovou polévku rozmixujeme, vmícháme mléko, smetanu a krátce prohřejeme. Okořeníme solí a pepřem. Při servírování ozdobíme pórkem a žampióny.
Fotky receptu Mrkvová polévka se žampióny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!