Použité suroviny receptu Mrkvová polévka se zázvorem, pomerančem a koriandrem :
1 1/2 šálku nahrubo nakrájené cibule
| 1/4 šálku vody
| 3 šálky oškrábané a na kostičky nakrájené mrkve
| 1 lžíce čerstvě nasekaného zázvoru
| 1 1/2 šálku zeleninového vývaru nebo vody
| 1/2 šálku pomerančové šťávy
| pokrájený čerstvý koriandr jako příloha
| sůl
| čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Mrkvová polévka se zázvorem, pomerančem a koriandrem :
Cibuli uvaříme ve 1/4 šálku vody. Když cibule zesklovatí, přidáme mrkev, zázvor a vývar nebo vodu (jen takové množství, aby mrkev byla pod hladinou) a vaříme doměkka. Když je mrkev hotová, připravíme z celé směsi pyré a přidáme pomerančovou šťávu. Přidáváme další vývar nebo vodu, dokud nezískáme požadovanou konzistenci. Jako přílohu použijeme koriandr. Podle chuti osolíme a opepříme.
Fotky receptu Mrkvová polévka se zázvorem, pomerančem a koriandrem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!