Postup přípravy receptu Mrkvové bochánky s čokoládovou polevou:
Formičky pečlivě vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Polovinu tuku rozehřejeme na pánvi a opražíme v něm strouhanku dozlatova. Mrkev oloupáme, nastrouháme najemno a krátce podusíme na zbytku tuku. Žloutky vyšleháme se dvěma lžícemi cukru do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh a přišleháme lžíci cukru. Do mísy nasypeme zbytek cukru, mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, opraženou strouhanku, mrkev, vyšlehané žloutky, zakysanou smetanu a vmícháme sníh. Těsto rozdělíme do misek a pečeme při 160 stupních Celsia asi 20 minut. Vychladlé bochánky přestříkáme polevou z bílé čokolády a ozdobíme kousky bonbonů nebo lentilkami.