Použité suroviny receptu Mrkvovo-jahelná polévka :
3 mrkve
| pórek
| jáhly (stačí jeden hrníček - hodně se navaří)
| máslo
| vývar
| podravka
| petrželka
Postup přípravy receptu Mrkvovo-jahelná polévka :
Očistěnou mrkev nastrouháme na struhadle na jemné nudličky, pórek nakrájíme na nudličky a vše osmahneme na másle. Zalijeme vývarem. Jáhly spaříme horkou vodou a následně propláchneme studenou. Já tento postup opakuji alespoň 2x. Až se polévka začne vařit přidáme jáhly a uvaříme je. Poznáme to tak, že prasknou a vytvoří jako hvězdičku. Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme podravkou.
Fotky receptu Mrkvovo-jahelná polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!