Postup přípravy receptu Mušle plněné okounem:
Mušle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat.
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu pokrájíme na kostičky, oloupaný česnek najemno posekáme. Petrželku a tymián usekáme nadrobno. Filé pokrájíme na kousky a se smetanou rozmixujeme.
Česnek osmahneme na 2 lžících másla, přidáme krevety a opečeme je. Vmícháme rajčata, bylinky a umixované filé. Opepříme a osolíme.
Mouku opražíme na 1lžíci másla, přilijeme rybí vývar, víno a 5 minut povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a podle potřeby přisolíme. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.
Do zapékací misky nalijeme trošku omáčky, vložíme mušle naplněné okounovou směsí, přelijeme zbytkem omáčky a poklademe plátky mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut.
Hotové mušle plněné okounem ihned podáváme.