2 kg mušlí s lasturami
| 2 ks cibule
| česnek
| půl feferonky
| 30 g másla
| 4 cl likéru
| sůl
| pepř
| tymián
| rybí vývar
| 200 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Mušle v likérové omáčce:
Mušle očistíme kartáčkem pod studenou vodou a odstraníme případné vousky a vybereme pouze uzavřené kusy. Šalotku a česnek oloupeme. Feferonku očistíme a omyjeme. Uvedené přísady najemno nasekáme. Ve velkém hrnci přísady podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme koňak, osolíme a opepříme. Přidáme tymián a rybí vývar. Vložíme mušle a přikryté vaříme 6-8 minut. Obsah v hrnci několikrát protřepeme. Mušle vyjmeme a neotevřené mušle odstraníme. Do vývaru zamícháme smetanu a vaříme do požadovaného zhoustnutí nebo použijeme zahušťovač omáček. Mušle přelijeme omáčkou a podáváme.
Fotky receptu Mušle v likérové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!