125 g másla
| 2 lžíce hnědého cukru
| 250 g ovesných vloček
| 250 g nakrájeného sušeného ovoce
| 80 g sekaných mandlí nebo lískových ořechů
Postup přípravy receptu Musliky:
1. Troubu předehřejte na 160 °C. Rozpusťte máslo ve větším kastrolu. Přidejte cukr a sirup (případně med) a míchejte, až se s máslem spojí, a pak ihned stáhněte z ohně. Přidejte všechny ostatní ingredience a pořádně promíchejte.
2. Pekáček střední velikosti vyložte pečicím papírem. Směs vloček a ovoce na něj rovnoměrně rozprostřete a stlačte do vrstvy o síle asi tak dva až tři centimetry. K upěchování do kompaktního tvaru můžete použít třeba těžký tlouk z hmoždíře, dno konzervy apod.
3. Pečte 30 minut v troubě, až se vločky opečou a okraje začnou zlátnout. Pak vyndejte z trouby, vyjměte i s pečícím papírem z pekáčku a nechejte takto chladnout na mřížce.
Fotky receptu Musliky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!