1 králík
| 2 cibule
| 1 kg rajčat
| 3 stroužky česneku
| 150 g anlické slaniny
| špetka soli
| špetka pepře
| 1 lžička tymiánu
| 2 bobkové listy
| 50 g sádla
| 1/4 l červeného vína
| 1 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Myslivecký králík:
Králíka naporcujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, česnek oloupeme a vše nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 200°C. Na dno pekáče dáme nejprve vrstvu z poloviny cibule a potom vrstvu slaniny. Maso opepříme a osolíme. Posypeme tymiánem, bobkovým listem a česnekem. Nakonec posypeme kousíčky sádla. Přilijeme červené víno a přikryjeme poklicí. V troubě dusíme asi 90 min. Trochu šťávy odlijeme a rozmícháme v ní solamyl. Znovu ji nalijeme do pekáče. Necháme krátce povařit. Podle potřeby ještě opepříme a osolíme.
Fotky receptu Myslivecký králík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!