Vložil: | Katuleck |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Nadívaná husí prsíčka:
1 ks husí prsíčka (500g)
| sůl
| mletý pepř
| 1 lžička ostré hořčice
| 1 ks houska
| 1/8 l smetany
| 200 g telecích jater
| 1 ks cibule
| 1 lžíce másla
| 4 lžíce nasekané petrželky
| Na omáčku:1/8l bílého vína,1/8 zakysané smetany
Postup přípravy receptu Nadívaná husí prsíčka:
Vykostěná husí prsíčka potřeme solí, pepřem a hořčicí. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme do smetany. Játra a oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a asi 3 minuty opékáme v horkém másle. Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujeme. Husí prsíčka naplníme touto nádivkou a převážeme nití. Plněná husí prsíčka pečeme ve vhodné míse uprostřed trouby. Během pečení je občas poléváme bílým vínem. Z upečených odstraníme nitě. Vypečenou šťávu povaříme s kyselou smetanou na plotýnce, mícháme dokud omáčka varem lehce nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Nadívaná husí prsíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!