Postup přípravy receptu Nadívaný bůček:
Do vykostěného vepřového bůčku vyřízneme opatrně velkou kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a mírně je zvlhčíme mlékem, přidáme k nim umleté uzené maso, špetku muškátového oříšku, nasekanou petrželku a vejce rozmíchaná se solí a pepřem, Vše promícháme( je-li hmota řídká, podle potřeby ji zahustíme strouhankou). Nádivkou naplníme maso, otvor zajistíme jehlami. Povrch nařízneme do čtverečků, osolíme, posypeme kmínem, vložíme na pekáč, podlijeme a upečeme. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. V předehřáté troubě na 250 C pečeme cca 30 minut, poté stáhněte teplotu na 180 C a dopečte.
Nadívaný bůček podáváme s vařenými brambory nebo bramborovými knedlíky. Studený bůček podávejte s hořčicí a pečivem.