750 g třešní
| 75 g másla
| 175 g cukru
| 1 špetka soli
| 1 lahvička vanilkové tresti
| 3 vejce
| 250 g polohrubé mouky
| 1/2 sáčku prášku do pečiva
| 3 lžíce změklých ovesných vloček
| dle potřeby: moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Nadýchaná bublanina:
Třešně odpeckujeme. Změklý tuk vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme sůl a vanilkovou tresť. Potom vmícháme jedno vejce po druhém. Mouku, prášek do pečiva a vločky smícháme a přidáme do těsta.Kulatou formu (o průměru 24cm) vymažeme tukem a naplníme těstem. Těsto poklademe třešněmi a pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů asi 1 hodinu. Upečenou, ještě teplou bublaninu posypeme cukrem.