3 vejce
| sůl
| 230 g polohrubé mouky
| 130 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1/2 prášku do pečiva
| 140 ml mléka
| 120 ml oleje
| 200 ml zakysané smetany
| 600 g hrušek
| SNíh:
| 4 bílky
| 100 g moučkového cukru
| 80 g plátků mandlí
Postup přípravy receptu Nadýchaná laskomina:
1. Oddělíme žloutky od bílků. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli, přidáme cukr a vanilkový cukr. Elektrickým šlehačem zašleháme do směsi mléko, olej, žloutky a zakysanou smetanu. Ušleháme hladké těsto. Ze tří bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Těsto pak nalijeme do máslem vymazaného a mokou vysypaného pekáče. Můžeme použít i pečící papír.
2. Omyté hrušky překrojíme napůl, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky hrušek poskládáme v řadách šikmo na připravené těsto a posypeme polovinou mandlí. Vložíme do trouby předem vyhřáté na 190°C a pečeme zhruba 30 minut.
3. Ze čtyř bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Upečený koláč vyjmeme z trouby, na povrch rozetřeme sníh, zasypeme madlemi a vložíme zpět do trouby. Krátce zapečeme až sníh lehce zrůžoví.
DOBROU CHUT =)
Fotky receptu Nadýchaná laskomina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!