4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
| 1 lžíce strouhaného parmazánu
| malá hrst bazalkových listů, stočených do ruličky a nastříhaných na jemné proužky
| 1 lžíce olivového oleje
| 50g čerstvého kozího sýra, rozděleného na kousky
| 4 třešňová rajčátka, rozpůlená
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Nadýchaná letní omeleta:
Zahřejte gril v troubě. Parmazán a většinu bazalky smíchejte se žloutky, dochuťte. Bílky vyšlehejte na sníh, žloutky rovněž prošlehejte a pak spojte. Olej zahřejte na pánvičce a nalijte na ni hmotu. Po minutě opékání posypte kozím sýrem a rajčaty. Pět minut zapečte pod grilem – omeleta vyběhne, zezlátne a splaskne.
Posypte bazalkou. Jezte se salátem.
Fotky receptu Nadýchaná letní omeleta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!