Postup přípravy receptu Nadýchané meruňkové muffinky:
Čerstvé meruňky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a pak je nakrájíme na malé kousky. Kompotované meruňky slijeme, necháme okapat a též je nakrájíme na kousky. Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. V míse mezitím umícháme ručním šlehačem změklé máslo, cukr, sůl, vanilkový cukr, měkký tvaroh a pro zvýraznění chuti i mandlové aroma. Postupně zašleháme vejce jedno po druhém. Každé šleháme maximálně 2 minuty, spíš méně. Mandle umeleme nebo nasekáme najemno. Polohrubou mouku smícháme v jiné míse s kypřicím práškem do pečiva a s mlékem. Směs opatrně vmícháme do tvarohového základu v první míse. Do dvanácti kupovaných papírových pečicích formiček rozdělíme těsto a pak do něj rukou zatlačíme kousky nakrájených čerstvých, případně okapaných slitých kompotovaných meruněk. Muffinky dáme na 25-28 minut péct do vyhřáté trouby. Upečené je vyjmeme, necháme vychladnout a nakonec je posypeme moučkovým cukrem. Zdobit je můžeme podle přání i šlehačkou nebo jakoukoliv barevnou či čokoládovou polevou.