Postup přípravy receptu Nahá jablka:
Rozinky, lískové oříšky, rum a cukr smíchejte a povařte asi 5 minut na slabém ohni. Jablka omyjte a oloupejte, zbavte jádřinců tak, aby zůstala celá. Potom je naskládejte do zapékací misky vymazané máslem. Prázdný střed naplňte rozinko-oříškovou směsí, poklaďte vločkami másla a posypte skořicí. Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte 15-20 minut.
Mezitím vytvořte čokoládovou omáčku z čokolády na vaření, másla a pár lžic vody. Všechny suroviny míchejte na mírném plameni, až vytvoří hladkou hmotu.
Na dezertní talířek vložte pomocí servírovací lopatky jablko a polijte jej kolem dokola čokoládovou omáčkou. Vršek ozdobte mátovými lístky nebo cukrářskou dekorací (stříbrnými či zlatými kuličkami).