Použité suroviny receptu Nákyp s hráškema kuřecím masem:
70 g másla
| 80 g hladké mouky
| 300 ml mléka
| 100 g mraženého hrášku
| 600 g pečeného kuřecího masa
| 2 snítky petrželky
| špetka soli
| špetka muškátového květu
| 2 vejce
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce hrubé mouky
| 100 g strouhaného ementálu
| 1 lžíce bylinek
Postup přípravy receptu Nákyp s hráškema kuřecím masem:
V kastrole rozpusťte máslo, přisypejte hladkou mouku a za stálého míchání opražte světlou jíšku. Zalijte ji mlékem, důkladně rozšlehejte a přibližně 15 minut povařte. Hrášek nechte rozmrazit. Pečené kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Petrželku opláchněte a nasekejte najemno. Mléčnou omáčku okořeňte špetkou muškátového květu. Přidejte nasekanou petrželku, hrášek a kousky masa. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Do hráškové směsi vmíchejte nejdřív žloutky a nakonec přidejte tuhý sníh z bílků. Zapékací misku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dejte do ní připravenou směs, povrch uhlaďte a posypejte sýrem. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 stupních Celsia zhruba 40 minut. Hotový nákyp nakrájejte na porce a ozdobte bylinkami.
Fotky receptu Nákyp s hráškema kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!