Použité suroviny receptu Nákyp s jahodami a malinami:
250 g jahod
| 250 g malin
| 250 ml šťávy z červeného rybízu
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžíce škrobové moučky
| 125 g netučného tvarohu
| 25 g másla
| 150 ml mléka
| 2 vejce
| 25 g hladké mouky
| 40 g cukru
| 1 lžíce mletých mandlí
| několik malin a jahod na ozdobu
Postup přípravy receptu Nákyp s jahodami a malinami:
Jahody podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Maliny přebereme, rybízovou šťávu svaříme s vanilkovým cukrem. Přidáme ovoce a necháme přejít varem. Škrobovou moučku rozmícháme s vodou, přidáme k ovoci a za stálého míchání povaříme. Kompot přelijeme do mísy a necháme vychladnout. Tvaroh prošleháme. V kastrolu rozehřejeme máslo a osmahneme na něm mouku. Potom vmícháme mléko a za stálého míchání povaříme. Sejmeme z plotny a omáčku necháme trochu vychladnout. U vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky utřeme s cukrem a tvarohem a vmícháme do omáčky. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh z bílků. Troubu předehřejeme na 200°C. Dobře vymažeme 4 formičky a vysypeme je mandlemi. Naplníme je tvarohovou hmotou a pečeme v troubě asi 30 minut. Formičky s tvarohovým nákypem rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Ozdobíme jahodami a malinami a posypeme moučkovým cukrem. Kompot podáváme zvlášť.
Fotky receptu Nákyp s jahodami a malinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!