100 g másla
| 1 lžička kari
| 50 g hladké mouky
| 30 ml mléka
| 30 ml smetany
| 1 jarní cibulka
| 200 g krabího masa
| 3 vejce
| špetka soli
| špetka mletého bílého pepře
| máslo na vymazání a strouhanka na vysypání forem
Postup přípravy receptu Nákyp s krabím masem:
Na pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme kari. Přisypeme mouku a orestujeme. Pak k jíšce přilijeme za stálého míchání mléko a smetanu. Povaříme a odstavíme z ohně. Cibulku nasekáme nadrobno. Krabí tyčinky nebo maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do bešamelu. Vejce rozklepneme a žloutky vmícháme do bešamelové hmoty. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Krabí bešamelovou směs dochutíme solí, mletým pepřem a dobře promícháme. Nakonec do ní zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Zapékací mističky vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme. Dáme je na plech a pečeme asi 10-15 minut. Nákyp zvětší svůj objem a musí mít zlatavý povrch. Podáváme zatepla.
Fotky receptu Nákyp s krabím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!