Postup přípravy receptu Nákyp z brambrové kaše s jablky a mandlemi:
Sultánky namočíme do rumu. V misce smícháme horkou vodu a mléko. Vařečkou opatrně vmícháme Knorr Bramborovou kaši. Necháme cca minutu bobtnat. Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čvrtky, odstraníme jádřnce a nakrájíme na špalíky. Žloutky s cukrem a solí utřeme do pěny. Z citronu nastrouháme kůru a přidáme ji do směsi. Postupně přidáváme mandle. Bramborovou kaši nakypříme vidličkou a smícháme se sultánkami. Ušleháme tuhý sníh a vmícháme.
Zapékací formu (průměr 24 cm) vyložíme pečícím papírem. Naplníme ji těstem, na které položíme špalíky jablek. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C na spodním roštu cca 50 minut a dalších 10 minut necháme koláč stát ve vypnuté troubě.
Fotky receptu Nákyp z brambrové kaše s jablky a mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!