50 g másla
| 100 g žampionů
| 100 g tvrdého sýra
| 30 g mouky
| 1/8 l mléka
| 2 ks vejce
| 1 lžička citronové štávy
| 125 g očištěných krevet
| sůl
| bílý pepř
| cayenský pepř
Postup přípravy receptu Nákyp z krevet:
Máslem vymažeme velkou nákypovou formu. Očistíme houby, nakrájíme je na lupínky a s 10 g másla je podusíme a necháme okapat. Zbylé máslo rozpustíme, přidáme mouku a dobře rozmícháme. Za stálého míchání přilijeme mléko a necháme přejít varem. Z bílků a citronové šťávy ušleháme tuhý sníh. Krevety, nastrouhaný sýr, houby a žloutky vmícháme do omáčky z mouky a ochutíme solí, bílým a cayenským pepře. Do této hmoty opatrně vmícháme tuhý sníh a vše dáme do zapékací formy. Nákyp z krevet pečeme dokud nevyběhne.
Fotky receptu Nákyp z krevet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!