150 g jemných ovesných vloček
| 150 ml mléka
| sůl
| 2 vejce
| 60 g přírodního cukru nebo medu
| 2 jablka
| špetka skořice
| 10 g másla
| 20 g strouhanky
| 10 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu Nákyp z vloček :
Vločky zalijeme 150 ml studené vody a máčíme asi 30 minut. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky, smícháme s polovinou cukru a skořicí. K vločkám přidáme mléko s rozšlehanými žloutky, zbylý cukr a promícháme. Zlehka vmícháme sníh z bílků se špetkou soli. Do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného strouhankou rozložíme polovinu směsi, poklademe jablky. Na ně dáme druhou část směsi a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20 minut dozlatova. Posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Nákyp z vloček :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!