Postup přípravy receptu Nasi goreng s krevetami:
Jarní cibuli a česnek nakrájíme na plátky, chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme je na kolečka. Maso jemně pokrájíme, krevety omyjeme ve studené vodě a necháme okapat.
Vejce rozmícháme se sojovou omáčkou a pepřem.
Ve woku rozehřejeme trochu oleje a z vaječné hmoty usmažíme 3 - 4 omeletky, které nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme cibulky, česnek, cukr a chilli a za stálého míchání vše osmažíme.
Maso shrneme ke kraji, vložíme krevety a osmahneme. Přidáme rýži a za stálého míchání dozlatova usmažíme.
Dochutíme pepřem a sojovou omáčkou a na závěr doplníme omeletovými nudličkami a smaženou cibulkou.
Koření Sambal - 200 g malých červených chilli papriček, 1 šálek vody, lžicka soli, lžička cukru, lžíce octa, lžíce oleje.
Z papriček odstraňte stopičky, nahrubo nasekejte, s vodou dejte na pánev a na mírném ohni vařte cca 15 minut. Pak s dalšími ingrediencemi vše rozmixujte. Náš tip: Hotovou omáčku můžete skladovat v ledničce ve skleněné nádobě až 2 týdny.